Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

 

Kunststof kozijnen zijn een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld houten kozijnen. Kunststof is een materiaal dat zeer lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft.

 

Daarnaast zijn ze ook zeer goed isolerend, waardoor je energie kunt besparen op je verwarming en koeling. Dit maakt kunststof kozijnen een duurzame keuze voor je huis/gebouw.

Klik op de afbeelding om te vergroten
Klik op de afbeelding om te vergroten

 

Enkele voordelen van kunststof kozijnen op het gebied van duurzaamheid:

  • Kunststof is een recyclebaar materiaal. Dit betekent dat kunststof kozijnen na hun levensduur opnieuw kunnen worden gebruikt, waardoor ze geen afval veroorzaken.
  • Kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam. Ze kunnen gemakkelijk 20 jaar of langer meegaan.
  • Kunststof kozijnen zijn zeer goed isolerend. Dit betekent dat ze kunnen helpen om je huis warmer in de winter en koeler in de zomer te houden. Dit kan leiden tot een besparing op je energierekening.
  • Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Ze hoeven niet geverfd of gebeitst te worden, waardoor ze minder afval produceren.
  • Kunststof kozijnen zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze kunnen tegen wind, regen, sneeuw en zonlicht. Dit betekent dat ze minder snel beschadigen en minder vaak vervangen hoeven te worden.

 


Kufa Raamsystemen duurzaam

 

Gerecycled materiaal en CO2-uitstoot

Kufa Raamsystemen produceert kunststof kozijnen van gerecycled materiaal, waaronder gerecycled PVC. Dit helpt om nieuwe grondstoffen te besparen en de impact op het milieu te verminderen.  Daarnaast heeft Kufa speciale eigen software waardoor de PVC restafval ook sterk wordt verminderd. En mocht er toch PVC afval overblijven dan wordt dat weer ingeleverd en gerecycled. Tevens worden de kozijnen geproduceerd in Nederland, waardoor de transportafstanden kort zijn en de CO2-uitstoot beperkt wordt. 

 

Gealan Kozijn kader met recycle kern  


Zonnepanelen

Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en te besparen op de energiekosten, heeft Kufa Raamsystemen op de 2 productie locaties ook zonnepanelen laten installeren. Het gaat hierbij om meer dan 800 zonnepanelen.

 

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een duurzame oplossing voor je kunststof kozijnen, dan is Kufa Raamsystemen een goede keuze. De kunststof kozijnen zijn recyclebaar, duurzaam, goed isolerend en onderhoudsarm. Dit kan leiden tot een besparing op je energierekening en een vermindering van je impact op het milieu.

 

De kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, stijlen en soorten, zodat je de perfecte look voor je huis/gebouw kunt vinden.